A A A A

Belanghoudersdag 2019

Van Proef naar Praktijk

Als ervaren bezoeker weet je wat je kunt verwachten op een belanghoudersdag. Een krachtige en uitdagende ‘keynote speaker’ die de boel opschudt, daarna in werkgroepen interactief aan de slag. Vervolgens collectief de oogst van de dag ophalen en dan aan de borrel. Heeft dat zin? Nou en of! De Belanghoudersdag van 13 juni 2019 – met deze keer liefst twaalf organisaties als gastheer – is van begin tot eind een waardevolle belevenis. Een stap verder in de ontwikkeling van een echte gezondheidsregio, waar steeds meer mensen en partijen aan meedoen. En daar gaat het in de basis om. Meedoen.

Het enthousiasme dat dagvoorzitter Jord Neuteboom de afgelopen jaren in Proeftuin Ruwaard heeft gestoken, brengt hij vanaf de aftrap moeiteloos over op de bezoekers. Daarbij wordt hij natuurlijk gesteund door prachtige resultaten uit de wijk. Vooral die enorme groei van welbevinden bij de bewoners – van een 3,5 naar een 8,3 – is bijna onwaarschijnlijk. En omdat die stijging gepaard gaat met een daling van de maatschappelijke kosten, zijn we benieuwd naar de woorden van Marian Kaljouw, voorzitter Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Ziet zij kansen om verder te bouwen op dit succes? Gaat ze ons daarbij helpen?

Lees verder >

GGZ Oost Brabant – Ons Welzijn – Unik – Pantein – GGD Hart voor Brabant – Gemeente Oss – Sport Expertise Centrum – Jij! Advies & Coaching – CZ – VGZ – BrabantZorg – BrabantWonen